Billig hest søges

Billig hest søges

8. august 2018 0 Af sanneskovrider

Billig hest søges

En hest er en hest! Det er et udsagn, som kommer fra folk der ikke ved det fjerneste om heste. Folk der ikke har interesse i dem, og heller ikke på nogen måde tiltrækkes af dem.
Den gruppe ser jeg helt bort fra i denne blog.

Jeg tænker her på dig der enten har købt en amerikansk quarter indenfor de sidste 5 år eller påtænker at gøre det, indenfor det næste halve til hele år.

Du finder ikke en perfekt hest. Sådan er det bare!!!

Der er altid noget, som trækker ned i prisen.
Jeg siger ikke, at man ikke kan finde en egnet hest til 50.000. Det kan man sikkert godt. Men så må man gå på kompromis med nogle ting. (Læs; helbred, udseende, alder, uddannelse) Eller også er en egnet hest for dig, bare en almindelig hest som man kan ride på, i en cowboysadel.Heste bliver sorteret fra af latterlige årsager
Et ar på hoften. Et ikke helt rent changement. Uro i traileren eller…
Jeg forstår da godt, at man gerne vil have den flotteste hest, uden fejl, færdig trænet til 50.000. Hvem vil ikke det? Jeg kunne sælge mange af dem, hvis de fandtes. Men det gør de ikke.

Showhest eller skovtur

Lad mig prøve at lave et regnestykke for jer.
Først har man brugt penge på at gøre hoppen drægtig. Det er alt mellem 5.000-50.000. Men lad os regne med 15.000 (danske forhold). Så fodrer man på hoppen i næsten et år og har besøg af dyrlægen kort efter den har folet. Yderligere ca. 10.000.
Så fodrer man på føllet i to til tre år før tilridning begynder. Man får pas/papir, betaler den ind til diverse futurity’s, har brug for smed og også dyrlæge nogle gange, til vaccination, ormekur etc. Og der kommer altid uforudsete udgifter oveni. Jeg tænker, at man hurtigt bruger 20.000 i de par år.

Nu ændrer salgsprisen sig på hesten, afhængig af om den skal sælges ”tilredet” eller ”færdigtrænet”.
Lad os sige den bliver redet i 2 år.
Fuld træning hos professionel er en omkostning på 4-7.000 pr md. Hvis hesten derimod er opstaldet og du rider selv – hvilket de fleste vælger – bruges der ca. 2.500 pr måned på opstaldning + undervisning + alt muligt andet. Din tid har vi ikke regnet med – for det var sjovt (eller hvad). Samlet pris min. 60.000

Så nu er vi i omegnen af 100.000. for en almindelig hest på 4-5 år. En hest uden fantastiske papir, med en uddannelse, så den med lidt held, typisk kan score 64-67.  Hvis det var din, og du skulle af med den, ville du så sælge den for det halve?

Og er 100.000 ikke præcis den pris, som mange har sat som max, da de skulle finde deres sunde, raske, flotte, færdigtrænede gode showhest som score 67-70. Helst en hoppe med gode papirer.
Hmmm…

Vi begynder, at reducere i prisen igen

Er den ren i røntgen, har den handelsfejl i øvrigt, er den svær at læsse, kan den ikke gå alene, har den dårlig opførsel som du selv er hammer træt af eller er den tude grim. Der er usandsynlig mange ting, som spiller ind på prisen.
Som sælger er det dig der fastsætter udbudsprisen…
Men det er desværre køber der bestemmer slutprisen, og den bliver efter min mening ofte alt for lav.Når jeg bliver kontaktet af hesteglade mennesker, der er på jagt efter en ny hest, er der mange ting jeg har fokus på, for at kunne finde et godt match.

Hvor rutineret er rytteren, skal den bruges til show eller fritid, drømmer man om at avle på den senere, hvor stor er rytteren (højde/kg) osv osv.
Rytteren nævner også noget om hestens alder, størrelse, udseende, uddannelse, afstamning, temperament og sundhedstilstand.
Rytteren fortæller glad om, hvilke ting der er vigtige, og hvad der er knap så vigtigt. Deres ambitionsniveau og ønsker for fremtiden. Helt sikkert er det næsten altid et krav, at hesten kan gå gennem en handelsundersøgelse og røntgen uden anmærkninger.Desværre bakkes alle disse ønsker sjældent op af en økonomi der matcher.

Den rigtige hest

Hvis rytteren er helt nybegynder inden for western, skal jeg jo hverken lede efter en hurtig, skarp og super talent fuld hest med kapacitet til de store klasser på internationalt plan. Ej heller en talentløs hest som er svær at ride og bestemt ikke en der lige er tilredet. Der er brug for en stabil hest, der tager rytteren med rundt, uden de store problemer. En ærlig og ukompliceret hest, der scorer i nærheden af de 65.
Men gør det noget, at dens ben er lidt skæve? Eller at den bider i krybben når den får foder? Eller den ikke er super køn? Nej, det er totalt uvæsenligt, hvis kundens fokus er på at lære at ride western (reining).
Hvis det er en rutineret rytter med ambitioner om at være med på konkurrencebanen hele sæsonen, er kravene anderledes. Rytteren kan måske godt håndtere en, der er lidt frisk om mandagen? En som lige skal sættes lidt på plads på opvarmningen? Og rytteren er også ligeglad med, om den er trafiksikker, for hvor ofte rides der egentlig ud? Til gengæld er det her mere vigtigt, at haserne er okay og hesten af “noget blod” og “indstilling”.
Forstår I?

Slug en kamel og kom ind i kampen

Vær bevist omkring, hvor mange ”kameler du skal sluge”, når du leder efter hest.
Ellers spilder du din tid og bliver træt af, at lede før du finder det rigtige match.
Jeg elsker denne lille trekant som helt enkelt viser, hvad der er muligt.Hvis den ikke giver mening, så er der desværre intet håb. Smil/blink.

SMLXL

Helt gratis!

Til dig der måske er interesseret i, hvordan jeg beregner den rigtige pris på en hest, er der mulighed for, at rekvirere et skema, som er en rigtig god retningsgiver.
Et skema som giver point indenfor 7 kategorier. Og helt simpelt; jo flere point hesten får – jo højere er salgsprisen.
Skemaet kan inddele heste til prisen fra slagtepris til halve og hele millioner.
Send mig en besked, så modtager du skemaet og vejledningen i løbet af en dag eller to.
Helt gratis! Ingen binding til noget om helst. sms@skovrider.com