Langhårede heste eller tykke dækkener

Langhårede heste eller tykke dækkener

2. oktober 2018 0 Af sanneskovrider
Efteråret er dejligt
Efteråret… koldt, vådt og blæsende. Ja, det kan det være. Men efter den lange sommer som vi har haft i år, kan det nu godt være ok med lidt rusk.
Jeg kan faktisk godt lide efteråret, når bare det ikke regner hele tiden.
Mine heste er endnu ikke blevet klippet, men de har fået et tykkere dækken på. Vinterpelsen kommer jo nærmeste fra den ene dag til den anden. Så det er med at være forberedt og klar.
De skal klippes
Vi klipper hestene i vinterhalvåret, for at holde pelse kort. Det skal den være, så hesten ikke bliver drivvåd af sved, når vi rider – og bagefter må stå i flere timer før den igen er tør. Den situation øger jo risikoen for en forkølelse betragtelig.
Men når du klipper din hest, så skal du have dækkenet klart. Den skal straks have et tykkere dækken på, ellers får den modsat bare en forkølelse fordi den fryser.Så find det varme dækken frem, sæt det nye og skarpe skær i klipperen og gå så i gang.PS.: Du behøver jo ikke klippe din hest, hvis du ikke rider jævnligt i vinterhalvåret. Så kan du måske klare dig, ved simpelthen at gnubbe din hest tør, når du er færdig. Og går den på fold fra 7.00 til 17.00 vil den nok gerne beholde sin varme pels.
Træning i vinterhalvåret
Jeg bruger vinterhalvåret til at forbedre min ridning / min hest. Lægger en konkret plan for, hvad jeg gerne vil opnå måned for måned. Ellers går der hurtigt nogle måneder, uden man er kommet videre – og så bliver det måske lige pludseligt svært, at nå at blive klar til forårets shows.
Få skrevet i din kalender, hvornår du ønsker at deltage på clinics og hvornår du vil have undervisning, således at du hele tiden har noget at træne hen imod. Eksempelvis så er der NRHA Danmarks Mesterskaber nu her om små 2 uger. Det er mit næste mål.Det hjælper på motivationen at have et mål, når det nu bliver mørkt og koldt.Jeg vil også gerne ride sammen med andre for at holde mig selv igang. Så ringer jeg til nogle venner og spørger om vi skal træne sammen. Det er godt for humøret.God arbejdslyst til dig og din hest.